Bu makalede bir tablodan cektigimiz verileri, verileri çekerken oluşturacağımız bir tabloya nasıl ekleyebileceğimiz hakkında bilgiler yer almaktadır.

             Sql Serverda bir tablodan çektiğimiz verileri, farklı isimde bir tablo oluşturup, bu tabloya yazabiliriz. Bu işlem için Select - Into komutunu kullanacağız. Bu işlemi gerçekleştirmek için sadece bir tabloya ihtiyacımız olacak. İkinci tabloyu into deyimine verdiğimiz isimle oluşturacağız. Aslında bir bakıma içerisinde veriler bulunan bir tablonun istediğimiz sütunlarını seçerek, bu sutunları içeren başka bir tablo oluşturuyoruz.
 
Kodun kullanımı şu şekilde:

Select      fldUrunAdi,fldKategori,fldMarka

Into        tblYeniTablo

From        tblUrun

          Yukarıdaki sorguyu Execute ettiğimizde önce  tblUrun tablosu içerisindeki flUrunAdi,fldKategori,fldMarka kolonlarını içerisindeki veriler ile kopyalıyor, daha sonra bu kolon isimlerini barındıran tblYeniTablo adında bir tablo oluşturuyor ve verileri bu tabloya yazıyor. Dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta ise; oluşan yeni tabloda Primary Key, Unique Key  ve diğer indexler falan oluşmuyor. Yani yalın bir tablo oluşturup bu tabloya verileri yazıyor.

 

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder