Özellikle Facebook üzerinden flörtleşme ile ilgili gelen yenilik, kullanıcılarda merak konusu oldu.

Facebook Yeni Özellikleri İle Oldukça Büyük İlgi Çekecek

Yoğun stresli geçen bir dönemin ardından, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg; Kaliforniya’ya bağlı San Jose’da düzenlenen, F8 geliştiriciler konferansına tüm şirket yönetimi ile birlikte katılım sağladı. Söz hakkı alan Zuckerberg, Facebook’a getirdikleri yeniliklerden bahsetti. Gelen yeniliklerin arasında geçmişi silme özelliğinin bulunacağı gelen söylentiler arasında vardı, ancak yeni uygulamalar bununla sınırlı olmayacak. Facebook üzerinden yeni bir flörtleşme uygulaması getirildiğini bildiren Zuckerberg, ayrıca facebook paylaşımları üzerinden beğenmeme özelliğini de aktifleştireceklerini duyurdu. Tüm bu yeniliklerin yanı sıra, yakın geçmişte yaşanan güvenlik krizininde zararsız bir şekilde çözüldüğüne ve bundan sonra çok daha kapsamlı tedbirler alınacağını belirtti.

Facebook Ve Flörtleşme

Özellikle Facebook üzerinden flörtleşme ile ilgili gelen yenilik, kullanıcılarda merak konusu oldu. Bu konu ile ilgili ayrıntılara değinen Zuckerberg, uygulama üzerinden flörtleşme ayrıntısını denemek isteyen kullanıcıların, kendi profilleri içerisinden arkadaşları tarafından görüntülenemeyecek ayrı ve özel bir profil oluşturabileceği bilgisini verdi. Bu profil sayesinde kullanıcılar kendi kriterlerine uygun flört arkadaşı seçebilecek ve bu durum kendi profilindeki sosyal arkadaşlarına yansımayacak. Akıllara takılan ilk soru, bu uygulamayı kullandığımızı kimlerin görebileceği oluyor sanırım. Uygulamayı kullandığınızı sadece, flört sekmesini kullananlar görebilecek, bu grubun dışında kalan kendi arkadaş listeniz olayın farkına bile varamayacaklar. Uygulama içerisinde sizlere uygun olduğu belirlenen, sizinle aynı bakış açısına sahip adayların, potansiyel partner önerisi ile karşınıza çıkması bildiriliyor. Gerçek hayatta ki ile eşdeğer nitelikte olan flörtleşme özelliğinin, ne zaman hayata geçirilip aktifleştirileceği ise, cevabı merak edilen bir diğer soru. Bu yılın sonuna doğru, aklınızda ki tüm sorulara en net cevapları alabileceksiniz. Uygulamanın hayata geçiş planı muhtemelen bu yıl sonunu göstermektedir.

Facebook'un heyecan yaratan bir diğer yeniliği ise; az önce de bahsettiğimiz gibi beğenmeme sekmesi. Şu anki uygulamada beğen özelliği bulunmakta, ancak yeni gelen beğenmeme sekmesi ile kullanıcıların hoşlanmadıkları paylaşımlara tepkilerini artık belli edebilecekler. Bu özellik youtube’ta uzun zamandır aktif durumda. Youtube sonrasında Facebook’ada yansıyan bu özellik, acaba youtube üzerinden alıntı mı diye düşündürüyor kullanıcılarına. Uzun zamandır bu konu hakkında çok sayıda söylenti çıkmaktaydı. Facebook nihayet son yaptığı açıklama ile, bu konuda çıkan söylentileri doğruladı ve bu özelliğin yakında Facebook hayatına giriş yapacağını bildirdi. Şu an için sadece deneme aşamasında olan beğenmedim butonu; ABD’de Android kullanıcılarının %  5’i ile kullanıma açıldı. Bu deneme sürecinin sonunda kullanımının yaygınlaşması veya kaldırılması ile ilgili karar verilecek ve çalışmalar tamamlanacaktır. Beğenmedim sekmesi, Facebook üzerinde yapılan tüm paylaşım ve yorumlar üzerinde kullanılabilecek özelliktedir. Beğenmedim sekmesi, her ne kadar farklı amaçlarla kullanıma açık olsa da esas hizmete girme amacı; rahatsız edici farklı içeriklerin belirlenebilmesini kolaylaştırmak olduğuna dair açıklamalara yer verildi. Facebook CEO’su Marc Zuckerberg, yaklaşık 3 yıl kadar önce, 2015 yılında vermiş olduğu bir demeç sırasında, beğenmeme sekmesi üzerinde çalışmalara başladıkları hakkında bir dip not geçmiş ancak sonrasında herhangi bir ayrıntıya yer vermemişti. Hoşumuza gitmeyen tüm ileti, gönderi ve paylaşımlarda seçtiğiniz beğenmeme sekmesi ile karşınıza çıkan listede, neden beğenmediğinize dair seçenekleri işaretleyebileceksiniz. Seçeneklerin yoğun şıkları sonucunda, paylaşımın saldırgan veya yanıltıcı olduğuna dair gruplaşma olduğu bilgisi saptanması durumunda, içerik hakkında Facebook’a gerekli bildirim gönderilecek ve işlem yapılacaktır. Tüm bu işlem sonrasında yapılması planlanan şey ise; paylaşımın Facebook üzerinden kaldırılması yönünde olmaktadır. Herhangi suç teşkil edecek durumlarda ise yetkililere bildirim yapılması vs konusunda da her türlü performans ve gayret gösterilecektir.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder