Server-Client mimarisinde yazdığımız uygulamalarımızda server tarafına genellikle veri çekme talebimiz oluyor. Her program açılışında sabit değerleri

Merhaba,

Server-Client mimarisinde yazdığımız uygulamalarımızda server tarafına genellikle veri çekme talebimiz oluyor. Her program açılışında sabit değerleri tekrar tekrar çekmek yerine bir seferliğine verileri çekip local olarak dosyada tutabiliriz. Buraya kadar sorun yok. Bilmeyen arkadaşlar için en kısa yolu DataTable 'a çektiğimiz bilgilerin WriteXml Methodu ile dosya olarak saklanabilir hale getirebiliriz. (*Checksum değeri ile birlikte)

Verileri çektikten sonra bir sonraki açılışta verilerin tekrar alınmaması, yada güncelleme olduysa alınması konusunda MSSQL tarafında CHECKSUM bizim işimizi görecektir. Bunun yanı sıra BINARY_CHECKSUM özelliğini de kullanabilirdik ancak bu hassas bir yöntemdir, Şöyle ki case-sensitive durumlarında kayıtlarınızda büyük kücük harf değişmesini bile algılamakta ve güncellendiğini belirtmektedir.

Server da tablomuzun Ad,Soyad gibi alanlardan oluştugunu düşünelim

Select SUM(CHECKSUM(Ad,Soyad)) from Tablo

cümlesini çalıştırdığımızda bize integer bir sonuç dönecektir, bunu verileri clienta gönderirken datatable içine iliştiriyoruz, sebebi ise güncellik kontrolü yapacağımız da xml deki checksum değeri ile serverdan alınacak int degeri birbirini tutuyormu diye bakacağız.
Bu sayede ikisinde farklılık yok ise yani rakamlar birbirini tutuyorsa sizdeki xml dosyası günceldir, eğer rakamlar farklı ise o tabloda güncelleme söz konusudur.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere
Hoşçakalın..

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder