Teknoloji severlerin heyecanla beklediği Microsoft Office 2019 ön izleme sürümü yayınlandı.

MİCROSOFT OFFİCE 2019 ÖN İZLEME SÜRÜMÜNÜ YAYINLADI

  Teknoloji severlerin heyecanla beklediği Microsoft Office 2019 ön izleme sürümü yayınlandı. Ilk olarak ticari kullanıcılarıyla paylaşılan Office 2019 Prewiew meraklıları tarafından olumlu değerlendirilmiştir. Genellikle Microsoft’un, Office 365 kullanıcılarına sunduğu özelliklerden oluşuyor. Microsoft Office 2019, meraklılarına daha kısa zamanda çok daha hızlı ve güçlü içerik oluşturmalarını hedefliyor. Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Outlook, Project, Access, OneNote ve Visio uygulamaları denenmeye başladı. Son versiyonla gelen güncellemelerde, gezen kalem kutusu, eğim efektleri, basınç hareketleri ve yeni çizim hareketleri ile birlikte geliştirilmiş mürekkep özellikleri var. Diğer değişiklikler ise; Excel’e yeni formüller ve yeni grafikler eklenmiştir. PowerPoint’de ise yakınlaştırma ve biçim daha gelişmiş sunum hazırlama özellikleri mevcuttur. Ayrıca yeni animasyonların eklendiği de gözlenmiştir. Power BI gibi daha güçlü veri analiz programının yanı sıra Morph ve Zoom’da da geliştirilmiş versiyonu kullanıcıların beğenilerine sunulmuştur. Aslında bütün bu özellikler Microsoft Office 365 ProPlus’ da mevcuttu ancak Office 2016’ da yoktu.

  MacOS kullanıcıları da unutulmadı elbette, Microsoft onlar için ayrı bir Office 2019 Mac yazılım geliştireceklerini belirtti. Bununla beraber Skype for Business 2019, SharePoint 2019, Exchange 2019 ve Project Server 2019’un da ön izleme versiyonlarının yakın zamanda sunumunun yapılacağını duyurdu.

  Microsoft Office 2019 ayrıca yeni IT değerini de içeriyor. Office 2013’te modern bir bilgisayarlar arası Office dağıtım teknolojisi olan Click-to-Run (C2R) ‘ı kullanıma sunan Microsoft, Office 2019’da Office’nin kalıcı versiyonlarını tamamen C2R’ye taşıyarak güvenliği artırıp maliyeti düşürmeyi hedefliyorlar. Ayrıca C2R’ nin avantajları arasında Windows 10 download teknolojisi ile ağ tüketimini azaltma ve bu şekilde Office 365 ProPlus'a kolay bir yükseltme yolu bulunuyor. C2R, MSI tabanlı ürünlerle aynı yönetim yetenekleri sunar ve eski MSI tabanlı ürünlerden Microsoft Office 2019'a geçtiğinizde yerinde yükseltmeyi de destekler.

Office 2019’da Dikkat Çeken Değişiklikler

  OneNote bilindiği gibi bir dijital not defteridir ve istenilen bilgileri tek bir yerde toplamayı sağlar. Aranılan bilgileri kolay ve hızlıca bulmayı sağlayarak yoğun bilgi yükünü hafifletmekte kullanılır. Böylece diğer kullanıcılarla daha verimli bir şekilde çalışmanızı sağlar. Ayrıca görev, zaman ve ekip hakkında rapor verir. Kullanıcılarını üzecek olan haber ise, OneNote’un masaüstü uygulaması Microsoft Office 2019 sürümünde olmayacağıdır. Ancak Microsoft, OneNote 2016 kullanıcılarını unutmayarak 2020 ye kadar bu uygulamaya yeni bir güncelleme getirmek için çalışmaları başlattığının müjdesini verdi. Bir diğer haberimiz ise Microsoft Office 2019’un sadece Windows 10 yüklü bilgisayarlarda çalışacak olması. Bu durum Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcı lisanslarının 2020 ve 2023‘ de bitecek olmasına rağmen böyle bir şart getirmesi kullanıcılarını üzmüş gözüküyor.

Bununla beraber Windows 7 ve Windows 8.1 versiyonunu kullananlar içinde Office 2019 versiyonunun uyumlu olması konusunda çalışmaları başlattıklarını belirtiyorlar. Yine, uygulamalar Windows 10 Yarı Yıllık Kanal sürümleri, Windows Server ve Windows 10 Enterprise LTSC 2018’in yeni LTSC sürümünde desteklenecektir. Böylece Windows sürümü hizmet görmediğinde Office 2019 desteklenmeyecektir, tıpkı Office 365 ProPlus da olduğu gibi. Office 2019’da tüm uygulamaların olduğu bir kurulum paketi olmayacak, kullanıcı indirdiğinde çalışacak olan Clik-to-Run sistemine geçilecek. OneNote’ nin bu yeni sürümde olmamasının yanında Access ve Publisher da devre dışı kalacaktır. Bir diğer belirgin değişiklik ise daha önce verilen 10 yıllık Microsoft üretkenlik paketi bu kez ve 5 yıllık ana destek 2025’ten sonra da 2 yıl uzatılmış destek olarak toplamda 7 yıla indirilecek olmasıdır.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder