İnternet denildiğinde hayatında herhangi bir anlam ifade etmeyen kişi sayısı neredeyse 0 a yakın bir orandır.

İnternet denildiğinde hayatında herhangi bir anlam ifade etmeyen kişi sayısı neredeyse 0 a yakın bir orandır. Şu anda bu haberi bile internet aracılığı ile okuduğunuzu düşünürsek bu oranda ne kadarda haklı olduğumuzu çok daha kolay bir şekilde algılayabilirsiniz. İnternet ilk çıktığı dönemlerde bu derece yoğun bir şekilde hayatımızda yer almasa da, yinede olağanın dışında bir heyecan ile karşılanmıştı. İşte bu heyecan hayatımıza gireli tam tamına 30 koca yıl olmaktadır. World Wibe Web, ya da hepimizin bildiği ismiyle www bu gün 30. yaşını kutluyor. Bu kutlamaya oldukça nostaljik bir hazırlık yapan Google, sunduğu Doodle ile kullanıcıların yüzünde tebessüme vesile oldu. 

World Wide Web, her ne kadar hayatımızın vazgeçilmezi olsa da çoğu kullanıcı geniş kapsamlı bir şekilde ne işe yaradığını bilmemektedir. En temel anlamı ile internet üzerinde yayınlanan ve birbirleri ile bağlantı içerisinde olan hiper - metin dökümanlarının yer aldığı bir bilgi sistemidir diyebiliriz. İlk kuruluşu CERN e kadar dayanmaktadır. CERN parçacık deneyleri ile hayatımıza girmişti. CERN, hafızalarda her ne kadar parçacık deneyleri ile hatırlansa da, www nun CERN ile doğduğu gerçeği değişmemektedir. Oldukça başarılı bir hamle olarak nitelendirilen bu atılım bu gün tam 30. yaşını kutlamaktadır. 12 Mart 1989 tarihinde hayatımızda yerini alan www, 20 Aralık 1990 da yayınlanan ilk web sitesinin kurulması ile birlikte, artık tamamen herkese açık bir yapı halini almıştır. 

Google logo oluşumunda özel ve anlamlı günleri atlamadan kullanıcılarına yansıtmaktadır. İnternetin keşfinin 30. yılını da yine esprili ve nostaljik bir Doodle ile kutlayarak fark yaratan Google, bu güncel çalışmasında kullanıcıları eskiye götürdü. Kablolu bağlantıyıda görüntülerinde kullanarak, Doodle a tıklandığı takdirde World Wide Web ile ilgili çeşitli açıklamaları da kullanıcıları ile paylaşmayı unutmadı. 

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder